3 gang med høns

Vi har boet her i fire år og er faktisk allerede inde på hønseflok nr 3. De første vi havde gav vi væk da jeg var gravid. Det er ikke særligt krævende at have høns men jeg kunne ikke overskue at muge ud, fodre og lukke ind og ud når jeg lige var kommet hjem med en lille baby. Det er en beslutning jeg er meget glad for, jeg går meget op i at mine dyr skal have det godt så jeg ville ikke ha kunne lide tanken om at de ikke blev passet ordentligt. Men de første høns var så fine og fik fire kyllinger. Det er den eneste gang vi har haft kyllinger. Hanen hed Heri efter prinsgemalen.

Når den værste babytid var overstået fik vi høns igen. Den her gang med en flot sort hane (australop tror jeg) og ham kaldt vi Henrico.

Flotte Henrico!

Desværre kom der en mår forbi… Den gik i blodrus og drabte alle sammen. Efter det gik det noget tid før vi torde at få nye høns igen men heldigvis er måren ikke kommet tilbage. Nu har vi 7 Isa Brown som er en hybrid, en høne avlet til at lægge mange æg. De er virkelig gode høns, raske, nysgerrige og lægger mange æg men jeg kunne godt tænke mig nogen fine racehøns og måske en grønlægger så vi kan få blå og grønne æg… Jeg overvejer at købe nogen befrugtede æg, men jeg ved ikke om mine høns kan ruge… Det er måske værd at teste!

0

2 thoughts on “3 gang med høns

  1. Hvis dine høns er udruget af en hønemor, kan det være de bliver skruk. Så kan du lægge befrugtede æg under dem, og få kyllinger. Hvis de er udruget i en rugemaskine, så er det ikke så sandsynligt at de bliver skruk.

    1. Tak for svar Esther! Jeg ved ikke om vores nuværende høns er udruget eller fra maskine. Det glemte jeg at spørge om når jeg købte dem. Så jeg må nok bare prøve. Eller så skal jeg købe en flok mere, men med syv Isaer skal det nok være min 5 nye høns for at Isaerne ikke skal være for hårde ved de nye. Det bliver mange høns!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *