Blomsterhaven i februar

Jeg er ret vild med det her med at dyrke grønsager i køkkenhaven og i højbede, men det bedste sted i haven er helt klart blomsterskoven. På vestsiden af haven står nogen gamle hyldetræer og under dem et dække af blomster. Det starter her i februar med vintergækker og erantis. I marts og april kommer det påskeliljer og scilla og så slutter det af i maj og juni med orange franske liljer. Det er bare helt fantastisk at følge foråret der ude.

31 år!

Jeg har lige haft fødselsdag og der er to ting som jeg bare skal have på min fødselsdag. Det ene er semlor (svenske fastelavnsboller) og det andet er tulipaner. Alvar alto vasen har jeg fået i gave af mine forældre og det er bare lavet til en stor buket tulipaner.

fullsizerender-2

Forår i skoven

Min jakke stinker af hvidløg. Jeg har lige været en tur med Skipper i skoven og faldt over de første ramsløg. Jeg kunne ikke lade vær med at plukke nogen stykker og putte i lommen. Gå aldrig i skoven uden en kurv! Pizza med ramsløg i aften! 🍕🍕🍕

img_3589

🍅 Tomater 🍅

Jeg elsker tomater! Sidste år, havde jeg derfor hele drivhuset fyldt med tomatplanter. Det var meget lækkert men alt for mange planter på for lidt plads. Det blev til en jungle og hver plante kunne have givet mange flere tomater hvis den havde fået mere plads og kærlighed. Så i år satser jeg på kun seks blommetomatplanter i drivehuset og så en masse cherrytomater i potter langs med en østvendt væg der får en hel del sol.

Her er mine små Wilma cherrytomater:

img_3571

Lidt større Wilma:

img_3572

Sidste år havde jeg gule, blå/lila og røde tomater. De røde smagte bedst og gav den største høst men måske kommer jeg til at savne farverne og variationen…

img_1688

Det var bare så dejligt at gå ud i drivehuset (og hønsehuset) og samle en “mix bakke”.

img_2249

Og det blev mange tomater! Jeg har stadig en pose med gule i fryseren.

img_2469

Haven i Februar

Inde i vindueskarmerne spirer årets planter og haven udenfor er lige på brydningspunktet mellem de nye forårsblomster og resterne fra sidste års høst. Hvor er det bare dejligt at gå ud og grave gulerødder op i februar!

IMG_3556.JPG

Blivende påskeliljer 🌱 🌼

IMG_3560.JPG

Grønkålen begynder at se lidt træt ud…

img_3561

Højbede

Jeg har fire højbede. Sidste sommer var de så fine med salat og kryddeurter så det er også planen for i år. Her under vinteren har jeg blandet jorden op med blade og tilføjet et lag ny blomsterjord på toppen. I starten af februar, når det var rigtigt koldt har jeg vintersået salat, spinat, dild og radiser. Det er første gang jeg prøver at så når jorden er frosset, meningen er at frøerne skal spire når det er nok lys og varme for dem og at det bliver tidlige planter og tidlig høst. Opdatering kommer lige så snart det er spiret i bedene…

img_1927
Højbede fra 2016

Køkkenhaven februar

Nu begynder det at ligne noget i køkkenhaven. Jeg har lavet 3 af de her firkanter med 3 bede i hver. Den her mangler bare at blive dækket helt med blade og få sat siderne på. Her er min plan for hvad hver firkant skal indeholde.

IMG_4570.JPG

Firkant 1:

Grønkål, purpurkål, hvidkål, rosenkål og palmekål (de her skal forspires).

Knoldselleri (forspiret men går ikke så godt), blegselleri (også forsøg til forspiring), persillerod, pastinak og tobaksblomst (forspiret).

Vintergulerødder og hvidløg.

Firkant 2:

Spidskål, rød spidskål, rødkål, romanesco (de her er forspiret).

Mangold og rødbeder.

Sommergulerod, løg og tallerkensmækkere.

Firkant 3:

Artiskokker (forspiret)

Fennikel (forspiret), sallat

Vintergulerødder og porre (forspiret).

Nu er planen lagt, så skal den bare udføres også heheheh.