Bokashi kompost!

En rigtigt fin ting med at bo på landet er at det er så meget nemmere at genbruge sit affald. Alle madrester går til hønsene og bliver til lækre æg og det som hønsene ikke gider at spise ryger i komposten og bliver til jord, så jeg ikke skal købe jord i plastik sække -det føles bare ikke rigtigt at købe jord. Hele haven er jo fuld af jord, den skal bare forbedres lidt….

N som jeg bor sammen med er noget af en kompostekspert og nu har han skaffet os en bokashi-kompost. Bokashi er en japansk metode hvor du putter microorganismer i din kompost i form af et pulver som du køber på nettet (f.eks. her: http://bokashi.dk/). Organismerne gør at komposten bliver sur/fermenteret, den bliver til lækker jord meget hurtigere og komposten lugter mindere.

Lad din fyldte spand stå og hygge sig indenfor i ca 2 uger og grav den derefter ned i jorden. Her går det ca en måned og så er komposten forvandlet til flot jord, klar til at bruges i potteplanter eller direkte i bedet. I bunden af kompostspanden kommer det noget lækkert surt vand… Vandet er super gødning til potteplanter og til køkkenhaven. Bare husk at blande det ud med vand ca 1/20 -det er ret kraftigt.

Bokashi kompostspand

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *