Årets afgrøde 2017: Jordbær!

Vores jordbærplanter er nu to år, det siges at de giver flest bær år tre, men allerede i år har vi masser af jordbær. Igår fik jeg plukket to spandefulde det blev til jordbærsyltetøj og nogen blev frosset hele.

Jeg forestiller mig hvordan jeg tager dem op i november og januar og laver jordbærmilkshake af dem. Glæder mig også til pandekager med jordbærsyltetøj!

Jordbærne bliver først fryst på en bakke og så pakket i poser så de ikke fryser til en klump.

Endelig kommer det lidt på hylden i fadeburet igen. Alt der er tilbage fra sidste år er tre dåser ret kedelige syltede rødbeder.

Test af jordbærsylt! Den er ret syrlig og lidt flydende men god. Jeg brugte ikke en opskrift men kogte jordbær (1,5 liter) med lidt vand, ca 2,5 dl syltesukker med pektin og ca 1 dl almindeligt sukker i ca 10 min. Fjernede skum og kom sylten på rene glas. Jeg vaskede glassene i meget varmt vand og skyllede dem i atamon. 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *