En lille spire

Jeg er stadig rimelig flad, men jeg kan mærke at jeg er mere OK med det og tager mig den tid jeg har brug for for at ladde op også hjælper det med lidt små grønne skud der er på vej op over det hele. 

Den anden januar såede jeg årets første frø. Det blev til to bakker med totalt 25 artiskokplanter og fire bakker med forskellige chilier. Tre har jeg fået i gave og en var sidste års høst. Vi har stadig masser af dem, både tørret og i fryseren. 

Forspiring af chili og artiskok i januar

Det hele blev pakket ind i plastik (for at holde på fugten) og stillet ind på badeværelsegulvet med gulvvarme. Varmen får frøerne til at spire. Når de så er kommet op og fået de første kimblade kommer de op at stå i vores ikke opvarmede gildesal under et sydvendt vindue. Det er ikke nok lys men det er koldt nok til at de vokser stille og roligt uden at blive for ranglede. 

forspiring af chili og artiskok på gulvvarme

One thought on “En lille spire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *