Flotte farvede æg

Jeg har længe haft en drøm om at få de der flotte farvede æg som man kan se på Instagram. Grønne, blå, lyserøde og brune i forskellige nuancer. Sidste år købte jeg fem kyllinger der i følge sælgeren skulle give farvede æg. Men de var blandingshøns så det var ingen garantier. 

Kyllinger
Kyllingerne i 2020. 

To kyllinger blev taget af krager ;( og to vise sig være haner… Den eneste høne jeg har tilbage er så flot og lægger fine små lysebrune æg med et lyserødt skær. Men projekt farvede æg var ikke nogen success i 2020. 

høne eller hane?
Jeg var så spændt på om det her var en høne eller hane, men det viste sig være en flot hane.

Så jeg prøver i år igen. Nu har jeg købt to hønniker (unge høns) fra en opdrætter. Den ene skulle give grønne æg (grünlægger) og den anden mørkebrune æg (mørklægger/maran). 

Jeg fik dem for ca en måned siden og de skulle gerne begynde at lægge æg nu. Når kammen bliver rød er de kønsmodne og starter på æglægning. Så den grå her se i hvert fald klar ud. Hver morgen går jeg ud for at give dem vand og mad og er så spændt på at se om det er kommet farvede æg. Men endu ingen i sigte…. Jeg er ikke den mest tålmodige person, så det her projekt der nu kører på andet år har virkelig testet mit sind. Nu kan det ikke være mange dage mere!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *