Forspiring og sørgemyg

Forspiringen går fint undtagen med artiskokkerne. Her har jeg gjort fejlen at bruge jord ude fra drivhuset og har fået sørgemyg! Hvis du tager jord ind, der har stået ude er det stor chance for at den indeholder æg eller larver. Nå jorden så bliver varm og fugtig så vågner sørgemygen (små fluer) og de spiser spirernes rødder og stængel så de dør, som den til højre her nedenunder. Jeg har stadig 11 artiskokker tilbage, måske kommer halvdelen at overleve og kunne plantes ud. 

sørgemyg i mine forspirede artiskokker.

Mine forspiringsplanter står ved et sydvendt vindue i et koldt værelse for at de ikke skal vokse for hurtigt og det gør også at jeg ikke behøver at vande hele tiden, men jorden har så været lidt for våd. Nu har jeg prøvet at lægge  kaffegrums i potterne hvilket skulle gøre at sørgemyggen ikke trives. Vi må se, heldigvis har vinteren været mild så mine artiskokker ude i haven har det godt! 

One thought on “Forspiring og sørgemyg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *