Home bound – Barsel langt ude på landet

Hvordan er det at være på barsel på landet? Ensomt og kedeligt eller fantastisk rofyldt? Lidt af begge dele. Under min første barsel boede vi i kollektiv og renoverede hele huset. Det var gang i den fra morgen til aften og jeg følte mig slet ikke ensom eller kedet mig. Den her gang er lidt anderledes, så meget mere ro men også kedeligt at ikke se vores venner og bare være hjemme hele tiden. Normalt er der babysvømning, mødregruppe og sange og rytmik på biblioteket, ret meget det samme som i byen. Nu er alt aflyst men det er det jo også i byen. 

Det bedste med at holde barsel her på landet, er at vi har masser af plads så mig og baby kan få vores helt egen dobbeltseng i gæsteværelset, hvor vi ikke forstyrrer Ruth og Thomas og de ikke forstyrrer os.

Vi har et stort badeværelse, vasketøjsmaskine og opvaskemaskine og en stor stue med både legeområde og stor flydesofa. At bo alle fire i en lille lejlighed tror jeg ville være ret svært og  ekstremt roddet.

Det er skønt at have en have hvor baby kan sove i barnevognen og vi kan nyde den friske luft. Når Kalle sover lur ude kan jeg gå i køkkenhaven eller gøre rent hos hønsene.

Ulempen med at bo ude på landet er at man skal køre bil til alt. Jeg kan ikke bare trille en tur med barnevognen, så skal jeg ud på landevejen hvor bilerne kører i 100 km i timen. Ikke så hyggeligt. Jeg kan godt savne at bare kunne gå ud, købe en togo kaffe og sidde på en bænk og kigge på mennesker, uden at skulle bikse med autostol, klappe barnevogn sammen og pakke bil.

Hvis man får kørt afsted, venter smukke strande og skove, men det er ikke helt lige til. Jeg savner at vennerne kom forbi en time til en kop kaffe som man gør i byen. Nu skal de først låne en bil og køre her ned og det bliver en stor ting der skal planlægges i god tid. At have barsel på landet er smukt og rofyldt men ikke særligt spontant eller socialt, især ikke i de her tider.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *