Hypnobirthing – hypnosefødsel

Fødslen nærmer sig og jeg forbereder mig med gravidyoga fra Yogamudra (mit gamle yoga studie i KBH) og ved at lytte til hypnobirthing. Igår var det sol så jeg sad i drivhuset og tankede D-vitaminer og lyttede til forberedelsen. 

Der kunne jeg også kigge på mine overvintrende ananskirsebær og kæmpe verbena som ser ud til at have det godt endnu. 

Jeg “opdagede” hypnobirthing da min jordemor hypnotiserede mig til Rs fødsel. Det er en metode hvor man bliver guidet i at slappe af og takle veerne uden at spænde op i kroppen og sammen med Nykøbing Falsters sygehus fine sanse fødestue var det den helt rigtige opskrift for mig. Jeg er på ingen måder imod medicinsk smertelindring, det er jo fantastisk at vi har den mulighed men jeg er glad for at min første fødsel var sådan en rolig og positiv oplevelse. 

føde barn i udkandtsdanmark

Nu satser vi på en hjemmefødsel, det føles godt at så hvidt som muligt holde sig væk fra sygehuset i de her dage. Forhåbentlig bliver den her fødsel lige så ukompliceret ca 95% af de planlagte hjemmefødsler for andengangsfødende ender med en hjemmefødsel hvor 5% har brug for at komme ind på en fødegang for at feks. få vestimulerende eller andet. Vi må se hvordan det går, men jeg føler mig velforberedt og klar. Jeg glæder mig til at igen opleve min krop tage styringen og følelsen af at den ved præcis hvad den gør og jag “bare” skal følge med på rejsen. Hehhe det her kommer jeg at fortryde at jeg har skrevet når de rigtige veer sætter ind…. 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *