Kål, Kål, Kål!

Kål er meget trendy og jeg kan godt forstå hvorfor. Det er en fantastisk grønsag. Igår spiste vi cannelloni med ricotta og grønkål, frisk fra haven og det smager bare så godt. En plante som bliver ved med at give hele vinteren. Så i 2017 skal det bare dyrkes kål! Dog ikke blomkål da den ikke gav en skid sidste år (den fik nok for lidt vand i starten).

Jeg startede i februar med forspiring af tidlig spidskål (Early Jeasy Wakefiled) og rød spidskål (Kalibos), nu begynder de første rigtige blade at komme.

Kålen er til højre, på venstre side er det artiskokker.

Nu har jeg også sået lidt senere kålsorter som jeg regner med at høste fra omkring august.  Det blev rødkål, hvidkål, rosenkål, palmekål og grønkål. Her står de og hygger sig. Sygt at de her små skal blive store hvidkålshoveder.

Palmekål er så flot at have i blomsterbede, men jeg tør ikke at have mine kålplanter ude uden insektnet. Så de kommer desværre til at stå i en dækket tunnel, frem til oktober når kålsommerfugl og kållarver er long gone.

Billede af palmekål i blomsterbed fra Pinterest (desværre ikke min have).

Til maj vil jeg at forspire endu en omgang af grønkål og palmekål, som først skal høstes til næste vinter.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *