Kladdkage med dumle-fluf

Det er lidt et chok at komme hjem til det danske vintervejr. I søndags var det fem grader og regn hele dagen 🙁 Hunden gad ikke ud men skulle aktiveres, børnene gad ikke ud men larmede sygt meget og jeg gad ikke ud men var totalt rastløs. Hvad gør man når man ikke kan gå en tur på stranden eller i skoven eller ordne ting i haven? Jo man må bage en kage. 

Det blev en kladdkage med dumle fluf. Jeg havde set den på instagram og den så bare så lækker ud. Som den svensker jeg er laver jeg tit kladdkage og det her var en sjov upgrade. 

Du starter med at smelte en pakke dumle ned i piskefløde. Fløden må ikke koge så rør hele tiden og varm den forsigtig op. 

dumle-fluff

Still dumlefløden i køleskabet og tænd for ovnen. Still den på 175 grader. 

sådan laver du dumlefløde

Rør 2 æg og 2,5 dl sukker sammen (det skal ikke piskes da det her ikke er en luftig kage), i med 1 dl mel, 0,5 dl kakao, lidt salt og lidt vanilijepulver. Smelt 100 g smør, hæld over og vend det ind i dejen. 

svensk kladdkaka

Kom smør og rasp i en form (ikke for stor måske 24 cm i diameter) og bag i ca 15 min. Pas på at den ikke står for længe og bliver tør. Den skal være snasket 🙂 

Tag dumlefløden ud og pisk det til en skum/creme. Min ville ikke blive helt tyk men jeg tror bare jeg var for utålmodig. Det tager længere tid at piske end normal piskefløde. 

Kladdkage med dumlefløde
0

One thought on “Kladdkage med dumle-fluf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *