Køkkenhave 2017 – prepping

2017 bliver mit andet år med køkkenhave og jeg glæder mig meget til sæsonen starter. Sidste år, hvor jeg var totalt nybegynder lavede jeg for store bede med for langt mellem planterne. Dette i kombination med det ekstremt tørre forår var langt fra optimalt. Jeg fik kæmpe rødbeder og flotte løg, men gulerødderne fik en mærkelig form og det skulle vandes og luges konstant….

img_3373

I år har jeg derfor valgt at dele kæmpe bederne op i tre smallere bede med en gang i mellem. Jeg har vendt jorden, fjernet ukrudtet, lagt en masse balde og halm ned og så smidt jord ovenpå med en forhåbning om at jorden bliver mere næringsfuld og porøs (så mine gulerødder bliver pæne).

I år vil jeg så plante meget tættere og prøve at bruge et dæknings princip hvor jeg dækker jorden mellem planterne med blade, grasklip og halm for at holde på fugten og gøre det sværere for ukrudtet.

Lige nu er haven meget vinteragtig men det står stadig en del grønkål og purpurkål tilbage. Kan dog konstatere at de lave kålsorter passer bedre til vores vindblæste køkkenhave.

img_3384

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *