Køkkenhaven 2019 – hits and misses

Man lærer så længe man lever og når man har en blog er det også lidt nemmere at huske tilbage. Her kommer en liste over ting der har gået godt i år og som jeg skal gentage og andre ting som jeg skal holde mig fra. 

Hits: 

Lila grønkål – gamle frø fra egne planter og det er som at den har fået det bedste af de to grønkål vi havde det første år. Den flotte lila farve men den lave højde som de grønne havde. Sådan her så planterne ud første år. 

Og sådan her i 2019:

Det her er nok mit yndlingsbed i år. Tallerkensmækkene under de lila kål er bare en fin kombi. Det skal jeg gøre igen. 

Asparges! Endelig måtte vi spise dem og det var så mange og de var så gode! 

Artiskok! Sidste års planter gav rigtigt mange skokker – i januar skal jag spire en masse nye planter. 

Chili – at give chilierne rigtig chiligødning gav…. en masse chilier! 

Gulerødder – Pæne, gode og mange. Det har gået fint med dem i år og Ruth elsker at hente shoulerødder i haven. 

Blomster i bedene – det er bare pænt selv med en enkel morgenfrue. 

Misses (ingen billeder her hehhe): 

Sået for tæt – mine gulerødder er som en skov. Næste år bliver det kun gulerødder på såbånd før mig. 

Løg – jeg satte løg ud for tidligt så de fleste gik i stok. 

Græskar og squash blev drabte jeg med hønsemøj – det var for stærk gødning. Fra nu af skal jeg kun bruge halm fra hønsegården der har ligget i minst et år. 

For tørt i højbedet – jeg var så glad for at få fjernet plastikken der låg i bunden af mine højbede men det gjorde desværre at de ikke holder på vandet (det er træ i bunden nu) og de tørrer sygt hurtigt ud. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre med dem nu….

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *