Køkkenhaven 2021!

Hvad skal jeg dyrke i 2021? Hvad skal forspires? Hvornår? Planlægningen er i fuld gang og den starter med, hvad vil jeg gerne spise?

Ærter – Flere ærter! Både mig og R elsker dem og næste år vil jeg have så mange at jeg kan blanchere og lægge på frost. Det skal startes tidligt i drivhuset og jeg håber på en lang sæson.

Bønner – Måske årets afgrøde. Jeg havde kun fire planter i en potte, næste år bliver det mange flere!

Artiskokker – Jeg satser på at dem jeg har i haven overlever vinteren og igen giver tidlig høst allerede i Maj/Juni men garderer mig også med forspirede planter. Vi ska dog ikke have flere, så hvis alle dem i køkkenhaven overlever må jeg give de ny forspirede planter væk. 

Asparges – Brombærene gør sit bedste for at indtage mit aspargesbed men jeg skal give dem kamp til stregen, når jeg ikke længere er top gravid… 

Tomater – De smager jo så godt! I år satser jeg nok mest på de små røde. De gule og lila syntes jeg tit ikke har så meget smag? I år skal det også tomater på friland. 

Musselsquash – Jeg skal bare lykkes med den her i år. Jeg tror at jeg sætte den der i halvskyggen ved min kompost. Det er simplethen for tørt og blæsende i køkkenhaven. 

Palmekål / Spidskål / Broccoli – i år satser jeg på de her tre kålsorter. Det er dem vi spiser mest af. Jeg skal prøve at så spidskål i flere omgange så jeg kan få nogen tidlige og nogen sene.

Kartofler – 2020 har jeg ikke dyrket kartfoler og det har jeg fortrudt. Man kan købe fine kartfoler i Gårdbutiken i Bøtø men det er også dejligt at kunne gå ud og grave nye kartofler op. 

Gulerødder – Jeg elsker gulerødder og R elsker gulerødder. Men jeg holder mig til såbånd fra nu af. 

Rødbeder – Ikke for mange (som i år, de er ikke blevet spist) men en række eller to! 

rødbeder

Dild / Koriander / Basilikum / Thaibasilikum / Persille /Purløg – Uhhhh krydderurter! Savner at lave en Thaisalat med basilikum, koriander og mynte. Mums! 

Spinat – Den new zealandske spinat har været et hit. Nu er det bare spændende om den kommer igen af sig selv eller om jeg skal forspire?

Jordbær – I år kommer R selv til at gå ud og plukke og spise så det bliver nok ikke mange til fryseren men det gør ikke et spor. 

Hindbær – Jeg håber at mine nye hindbærplanter kommer fint. 

Ja, det var det. Jeg kommer helt sikkert til at satse mest på krydderurter og “finere” grønsager som asparges og artiskok og bær. Det er det jeg syntes er lækrest og sværest at købe i god kvalitet. 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *