Køre langt med små børn

Vi plejer at køre til min families sommerhus i Tjust skærgård hver sommer, det er en tur på ca 600 km fra Falster. Men nu er min mormor 93 år og hun klarer ikke at rejse til sommerhuset længere. Så for at kunne se hende, har vi valgt at køre hele vejen til min hjemby Uppsala. Det er over 800 km med en 6 måneders baby og Ruth på 3,5 år. Modigt eller bare dumt?

Det vigtigste ved en lang tur er selvfølelig en god chauffør. Jeg tog natten så Thomas var godt udhvilet (well vi vækkede ham kl 05.30 men det er ok for en småbørnsfar).

Mine forældre som har kørt turen et par gange gav os nogen gode stops. Her er vi på Hörle rasteplads, når du kører ind er der bare en masse lastbiler, men 50 meter ind i skoven ligger en lille legeplads og borde ude i naturen. Vi fik stukket benene ud.

Når vi har kørt uden børn har vi altid spist burger, men helt ærligt så smager det ikke godt og man får det bare dårligt bagefter. Så idag havde vi madpakke med. Vi fik rester, spareribs med kartoffelsalat og rødbeder med feta.

Ruths madpakke spise hun på vejen og når vi stoppede kunne jeg fylde kassen op med frugt. Den gad hun ikke at spise så meget af så vi måtte over på chips og cola. Det er ok en gang imellem.

Ruth har fået en tablet til lejligheden. Husk at downloade mange film og spil så de er tilgængelige offline.

Genial baby snak til dem uden tænder…

Vi var mest bekymret for lillemand men han klarede det så flot. Jeg sad ved siden af ham og fodrede ham med snaks og mælkeflasker. Hvis han stadig ammede ville det være en anden sag, men nu går det bare så fint. Kalle elsker bølgebrus, så når han begynder at se træt ud får han en tynd dyne på og så tænder jeg for White noise appen. 10 timers køretur gik overraskende nemt! Vi valgte at kun lave to stop men begge på legepladser og ca 1 time per stop. 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *