Midsommar

På fredag er det midsommar! I Sverige er midsommar næsten større end juleaften og jeg har så mange fine minder fra den her højtid. Det hele plejer at starte med at man er ude og plukker en masse blomster og grønt til midsommarstången og blomsterkranserne man skal have på hovedet også skal det bindes kranse.

Billede fra pinerest 

Så er det sildfrokost med snaps og sange, det her er den bedste sang. Sild, æg, laks, rejser og nye kartofler er klassiske retter på midsommer.

Lantliv Bitte E:son Forsberg Midsommar

Efter frokosten tager man til den lokale sportsklub eller hvem det nu er der arrangerer midsommer i byen. De har en stor midsommar stang, nogen der spiller nyckelharpa og en der leder sangen og dansene. Så skal det danses Små grodorna, Räven raskar över isen, Raketen, Vi äro musikanter, Ritch ratch filibombombo, Morors lilla kråka og Uppå källarbacken. 

Fra pinterest 

Så tager man hjem igen, tænder grillen og åbner rosévinen. Til dessert får man en stor jordbærkage også afsluttes aften ofte med nøglenbad i en stille skovsø. Når du kommer hjem lægger du syv forskellige blomster under hovedpuden og drømmer om den du skal giftes med.

Midsommar var en gang en frugtbarhedsceremoni og stangen var en stor fallos. Det var den her aften man fandt sin kommende mand/kone.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *