Ny hønseflok

Det har været en del udskiftning i hønseflokken her i påsken. Mine røde amerikaner var blevet ret gamle, jeg ved ikke præcis hvor gamle de var, da jeg overtog dem fra en børnefamilie som skulle have lidt pause med høns, men de er i hvertfald over 5 år (jeg har haft dem i 3 år). Flot alder for den race.

De røde høns i hønsegården. Grundet fugleinfluenza må de ikke gå frit i haven for tiden. 

Her i løbet af vinteren har de tabt sig og blevet syge en efter en (ikke fugleinfluenza) men de får dålig mave og bliver afkræftet. Vi besluttede at det var tid for de sidste to til at lade livet uden at blive syge og have det skit. Min kæreste og en ven aflivede dem med økse. Jeg tør stadig ikke…

Dagene op til påske havde vi også besøg af en ræv der tog min fine hvide høne fra sidste år. Jeg fandt en bunke med fjer udenfor hønsegården og hun endte sine dage i vores påskeris 🙁 Hønsene har selv gået ind og ud fra hønsehuset som det har passet dem, men efter den her ræveepisode lukker jeg dem ind i hønsehuset (i en gammel staldboks) hver aften og ud i hønsegården igen om morgenen. Heldigvis har vi ikke haft problemer med ræven efter det. Vi er jo meget ude og har to hunde her nu så jeg tror ikke ræven tør at komme om dagen. 

I påsken hentede jeg så de her nye unghøns. En grünlægger og en mørklægger, måske får jeg endelig mine farvede æg? De begynder at lægge om ca en måned. 

Hende her ligger også på æg igen. Nu må vi se om tredje gang er lykkens gang for hende. Hun var skruk i december og der syntes jeg ikke det var optimalt at have kyllinger og det blev heller ikke til noget selv om hun fik lov til at ligge. Men nu håber jeg at det lykkes. Jeg har ikke være inde og kigge hvor mange æg hun har eller lyst dem. Bliver det kyllinger så bliver det ellers så køber jeg måske et par daggamle til hende. 

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *