Nye kyllinger til flokken!

Jeg holder rigtigt meget af vores 6 isa brown, de er stærke og robuste, lægger masser af æg og er utroligt nysgerrige. Så snart jeg går ud i haven kommer de løbende. Men jeg vil gerne have en lidt mere farverig flok og de der flotte grønne og turkise æg som jeg ser på Instagram… Da vi ikke har nogen hane kommer det ikke naturligt kyllinger, så istedet købte jeg en flok store kyllinger på DBA. Kyllingerne er 6 uger så de har fået fjer og er “varme fri”, de behøver ikke varmelampe mere. 

Varmefri kyllinger 6 uger

De er en god blanding af alt muligt bland andet Grünlægger og Araucana. Jeg håber at det er en hane også så vi kan få kyllinger næste forår (men håber at de ikke alle sammen er haner…). Det gik fint at sætte kyllingerne sammen med Isaerne, lidt hakken men da de går frit er det jo nemt for kyllingerne at komme væk og jeg har sørget for at det er mange madeskåle så de ikke skal slås om dem. 

Nye kyllinger i hønseflokken

Men dagen efter de var kommet fandt jeg en af de hvide kyllinger død i hønsegården. Panik. Hvem havde dræbt den? Var det katten Leif? Var det de ældre høns? Begge ting var rigtigt skidt. Hvordan skulle jeg nu beskytte de resterende kyllinger? Efter at have observeret hønsegården i et par timer kom vi frem til at det hverken var kat eller høns der bar skylden, det var de to krager der bor i træerne omkring hønsegården. Hader krager! 

Frugttrænet som beskyttelse mod rovfugle

Så løsningen har måtte blive at sætte et frugttræ net over hele hønsegården og have både kyllinger og store høns lukket inde i hønsegård + hus til de store har lagt dagens æg i redekasserne. Herefter bliver de store lukket ud i haven som de plejer og de små må blive i den, net-overdækkede hønsegård. De virker ret bange efter hvad det sket med deres bror/søster så de holder sig mest inde i hønsehuset. 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *