Nyt betræk til Søderhamn sofa

En lille update her hjemme som har været længe ventet, nyt sofabetræk til vores Søderhamn sofa! Det er et standard betræk fra IKEA der hedder Tallmyra.  

søderhamn sofa nyt betræk tallmyra

Vi købte sofaen brugt, i to forskellige grå nuancer og klædte den om med et turkist betræk (Finnsta turkis). Planen var at væggen skulle være blå (pertrolium fra Flügger) og sofaen turkis/grøn men det viste sig at det var næsten præcis samme farve. Farven var ok, men med en hund og to katte og børn, blev betrækket hurtig slidt. Vi har haft det i 3 år og nu kunne det ikke mere. 

ikea sødehamn sofa finnsta turkis betræk
Nyrenoveret for 3 år siden og sofa med finnsta turkis betræk.
Nyt betræk ikea sofa söderhamn

Den nye farve gør rummet så meget mere lyst, det er virkelig skønt. Tallmyra stoffet er blødere end Finnsta og jeg håber at det kommer til at holde lidt bedre. Det må tiden vise… 

Nu mangler vi bare en loftslampe til det her kæmpe rum. Hvad tror i om den her? Kunne den ikke passe godt ind?

Ikea lampe loft sinnerlig
1

2 thoughts on “Nyt betræk til Søderhamn sofa

 1. Hej!
  Hvor meget endte i med at betale for brugt IKEA sofa og nyt betræk?
  Og var sofaerne stabile eller var i tvungne at lime dem eller at gøre andet?
  Og er i tilfredse med sofabetrækket fra IKEA?
  Jeg har overvejet at forsøge at finde 2 ens IKEA sofaer på dba.dk eller guloggratis.dk – somme tider kan man finde dem under bortgives.
  Og så er min plan at købe nye sofabetræk – enten på dekoria.dk eller på bemz.com eller måske hos IKEA (jeg synes bare ofte at IKEA’s stof ser lidt for offentligt venterum agtigt ud) 😉
  Anyway, nu har jeg bestilt 5 stykker teststof på Bems, som jeg er spændt på at sammenligne med stuens farve. Petrolium agtig farver er svære at bedømme på en skærm så det er bedre at sammenligne under mine lysforhold.
  Tak for interessant læsning.
  /Sisse

  1. Hej Sisse!

   Vi fik den ene Söderhamn og købte en og et hjørne brugt. Jeg kan ikke helt huske hvad vi har givet, måske tusind i det hele. Sofaen er god at ligge i men ikke så god at sidde i, da den er lav og dyb. Du behøver ikke at lime dem sammen de står fint som de er.

   Det nye grå stof vi har købt er blødere og lækrere end det turkise var og det er genialt at man kan tage det af og vaske det i maskine. Den ny beklædning kostede omkring 3000 kr tror jeg, så jeg håber den holder nogen år. Hvis vi ikke havde små børn og dyr, ville jeg nok også overveje at købe beklædning et andet sted end IKEA… vh Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *