Opvarmning af et stort hus på landet

Vi har været hårdt ramt af forkølelse hele ugen. I onsdags da mig og R sov en meget tiltrængt lur sammen så løbede vores pillefyr tør og det begyndte at ryge noget forfærdeligt. Lidt ubehageligt med røg i huset når man har små børn men det gik heldigvis fint at bare slukke det og åbne vinduet og lufte godt ud. Vi har et træpillefyr som skal fyldes op ca to gange om ugen om vinteren og en gang om ugen om sommeren. Det koster at varme så stort et hus op. Huset er 450 kvadrat og vi bruger omkring 40.000 kr per år på varme.

Brænde til en vinter

Nu har vi lige købt et nyt pillefyr og det skal flyttes ud i stalden så vi slipper for røg i huset, hvis nu fyret går ud…

Vi har også vores masseovn som vi køber brænde for 5000-10.000 kr per år til. Den varmer køkkenet og stuerne op, det er også radiatoer men de kører sjællent da massovnen sørger for en god temperatur. Oppe på soveværelserne er det koldere måske 18 grader. Vi har også skiftet nogle vinduer ud og alle radiatoer.

Jeg kan godt fortryde lidt at vi ikke fik gravet jordvarme ned da vi flyttede ind. Det ville have været en stor investering men det havde også hurtigt betalt sig tilbage. Varme og vedligeholdelse er vores største udgifter ved huset.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *