Så skete det! Hjemmefødsel i fødekar

Seks dage over tiden havde jeg fået nok. Det var dejligt med nogen ekstra barselsdage uden baby hvor vi bare kunne gøre ekstra meget klar og hvile os men til sidst blev jeg mindst sagt utålmodig. Jeg havde plukveer hver aften/nat men da morgenen kom gik det hele i sig selv igen og jeg var lige skuffet hver gang…. Så i fredags ringede jeg til min jordemor som anbefalede et langt varmt karbad, kamillete, to panodiler og en beroligende pille som jeg kunne tage om aftenen dagen før min hindesvøbning. Så ville jeg have fået en god nats søvn før fødslen (måske) gik igang. Den beroligende pille skulle hentes på fødegangen, så afsted med os på hospitalet. Her fik vi målt fosterbevægelser og hjertelyd med en strips og da jeg låg der på briksen kunne jeg godt mærke nogen regelmæssige små plukveer, dem kunne jordemoren også godt se på sin skærm. Vi tog hjem igen for at se det an, jeg turede ikke håbe på for meget…

Vi hentede R. T tog over til en ven for at fikse nogen ting på hans bil og som timerne gik kunne jeg konstatere at plukveerne tog til. T kom hjem og lavede pizza og vi besluttede at efter aftensmaden skulle vi ringe til farfar som skulle passe R under fødseln. Efter aftensmaden gik vi så igang med at puste fødekar op (med kompressor), tjekke alle tasker igennem og jeg ringede til jordemoren. Vi blev enige om at jeg skulle ringe igen når R var blevet hentet.

R fik sin storesøstergave, et piratskib og var i fuld hopla da farfar kom og hentede henne og de kørte afsted i hans store bil med høj musik. Dejligt, nu kunne jeg fokusere 100% på de alt stærkere veer. Jeg ringede til jordemoren, lyttede til min hypnose, børstede tænder og tog kontaktlinser på. Så kom jordemoren og fødekaret var endelig pustet op og fyldt med dejlig varmt vand. Jeg var 7 cm åben og fødslen i fuld gang.

hjemmefødsel i fødekar

Jeg kom i fødekaret og ca en time senere kom baby K til verden. Jeg fødte i karet lige som med R og det var en fantastik og vild oplevelse. Det gjorde ont men var så hurtigt overstået at jeg godt kunne være i det med nogen gode urkvindekraftbrøl.

fordele med at føde hjemme
Her bruger jeg nu det meste af dagen. 

Det er så rart at føde hjemme. Jeg kan virkelig anbefale det hvis du har haft en ukompliceret første fødsel. At kunne gå direkte fra badeværelset ind i gæsteværelset og smide sig på sengen. At være hjemme i sine trygge omgivelser fra første stund med sin baby og ikke skulle på med tøj og ind i bil og alt muligt. Hjemmefødsel har været en rigtig god oplevelse.

0

4 thoughts on “Så skete det! Hjemmefødsel i fødekar

  1. Stort tillykke med veloverstået fødsel! Fantastisk med en så hurtig fødsel og helt uden komplikationer. Lyder skønt med hjemmefødsel, kar og fred & ro. Jeg har ikke selv haft ukomplicerede fødsler, men i stedet 2 som endte i kejsersnit og 1 planlagt kejsersnit. Heldigvis fik vi 3 sunde og raske børn, hvoraf den yngste fyldte 14 i dag. Uanset hvordan, så er det uendelig stort, når et lille menneske kommer til verden!

  2. Stort tillykke! Hvor dejligt at læse en positiv fødselsberetning, det lyder som at alt gik som du ønskede. Selv fik jeg akut kejsersnit, og det er som en test for mig, at læse om andres positive oplevelser. I lang tid efter blev jeg ked af det, ikke fordi jeg ikke var glad på deres vegne, men fordi jeg var så trist over, at det ikke var gået sådan for mig. Men her 16 måneder og noget terapi senere, kan jeg endelig læse din beretning, og bare glæde mig over, at du og din baby fik sådan en god start:)

    1. Ja, jeg er så glad for at få have oplevet den her fødsel, det er jeg virkelig taknemlig for. Det er fantastisk at kejsersnit, veestimulerende drop og epidural findes og redder så mange kvinder og babyer som i gamle dage ikke ville have overlevet fødslen, men det må være svært at acceptere at man ikke fik den fødsel som man havde håbet på, selv om barnet er raskt og det er det vigtigeste. At gå videre og acceptere at oplevelsen ikke blev hvad man have forventet må være en kamp. Sejt at du har fået bearbejdet traumaet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *