Tis og lort – halm og gødning

Alt det halm jeg lægger på mine bede hjælper mig med at holde ukrutet nede men det tilfører ikke ret meget næring til jorden. Hvis man laver no-dig bede med græsklip behøver man ikke at gøde, men halmen tilføjer ikke rigtig noget til jorden og der skal gødning til før at du får fine planter. Jeg gøder primært med vandkande. Vand med enten mit eget tid eller lort, dog ikke mit eget 🙂 her bruger jeg hønsene. Jeg hælder det selvfølelig ikke på salaten eller krydderurterne (de står i højbede for sig selve) men de andre planter vandgøder jeg. Ikke når de er helt små/nyplantede men når de begynder at vokse. 

Min mor har givet mig den smarte potte at tisse i. Hvorfor købe kunstgødning når man bare kan blande tis med vand og gøde med det? Jeg blader ca 1 til 10. Husk at ikke lave en for stærk blanding og at bruge vandet direkte – det er ikke så lækkert hvis det kommer til at stå nogen dage. 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *