Uden bil klarer man sig ikke på landet

Grunden til at jeg ikke har skrevet i lang tid er at vi har været uden bil, altså ikke helt uden, det ville aldrig gå, men vi har kun haft en bil. Min kæreste solgte vores ene bil, men den bil han skulle købe næste dag viste sig ikke være så god, så den kunne vi ikke købe i lige vel også blev det to uger af store logistiske udfordringer på hjemmefronten og ikke så meget tid eller overskud til blog.

OK at køre kæresten til arbejdet med den her udsigt fra vejen.

Det er faktisk en irriterende ting med at bo på landet som vi gør. Jeg bruger min bil hver gang jeg skal hente, handle, køre til toget, gå tur med min hund eller bade. Jeg savner at cykle og gå men landevejen udenfor os er ret smal og lille og i ligevel kører de fleste mellem 80 og 100 km i timen. Vi bruger også virkeligt mange penge på transport. Heldigvis er min bil en rigtig champ. Den er fra 2007 men fejler aldrig noget (tænk at jeg tør at skrive det her!) og i den her uge har vi pakket hele familien ind i bilen, kørt T på arbejde, afleveret R og gået en tur med Skipper også selv på job. Det bliver nogen lidt lange dage. 

Men nu har vi i hvertfald købt ny bil! Halleluja! Frihed! 

2 thoughts on “Uden bil klarer man sig ikke på landet

  1. Tillykke med ny bil og frihed! Har du regnet på, hvad det koster at have to biler? Må man spørge om det? Og hvor langt kører I til arbejde og pasning? 🙂 Vi står i dilemmaet om billigt hus på landet+to biler eller lidt dyrere hus i byen og kun én bil. Jeg skifter mening mindst en gang om dagen.
    Tak for en fin blog i øvrigt!

    1. Hej Marie! Det må man gerne, det er vigtigt at snakke om penge og biler er generelt dyre men nogen er dyrere end andre. Vi har valgt at have en lille billig bil og en stor familiebil. Den lille koster kun 10.000 kr om året inklusive brændstof. Men jeg bruger også omkring 2000 kr per måned på tog. Jeg tror også at min kæreste bruger ca 3000 kr om måneden på bil. Så totalt 6.000 om måneden på transport – av det er meget! Begge vores biler er købt brugte og kontant. Håber de her tal kan hjælpe dig i din beslutning, det er dejligt at bo på landet men for os betød det meget højere faste omkostninger og det skal selvfølgelig vejes ind når man finder drømmehuset….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *