Udplantning af forspirede kål

Det er meget have nu her. Men vi er jo også lige i højsæsonen 🙂 I weekenden var vi på besøg hos nogen venner som er flyttet i hus i Helsingør (så fint hus og lige ved stranden!) og er igang med deres første sæson med køkkenhave. De havde mange spørgsmål til forspiring og det inspirerede til et lille indlæg om det.

Jeg har lige plantet mine første forspirede planter ud i haven. Det er grøn spidskål af sorten Early Jearsy Wakefield og rød spidskål Kalibos og som noget nyt i år også Pak Choi. Planterne blev sået i starten af april og flyttede ud i drivhuset for ca 1 uger siden. Her blev de også pottet om. I drivhuset har de stået med en fiberdug over for at ikke få alt for meget sol, kulde eller tørre ud. 

Nu er de så plantet ud i et “no dig” bed. Jeg laver et hul i dækket og forankrer planen godt i jorden, da dækket er ca 10 cm tykt skal planterne have en hvis størrelse før de kan komme ud. I år satte jeg pak choi mellem rækkerne med kål og planen er at pak choierne skal høstes ret snart. Jeg er lidt i tvivl om hvor store de skal være når man høster dem, men jeg tror ikke at det er mere en et par uger. Når de er fjernet kan spidskålen så brede sig mere. Jeg har sat kålen med ca 30 cm mellemrum. 

Spidskål
Sæt potterne ud før du starter og husk at vande godt før du sætter planten ned. 
Pak Choi
Normalt ville jeg bruge insektnet men de her planter er ikke vandt til fuldt sollys så de får fiberdug på. 
Hej kål!
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *