Citronmarengstærte med jordbær-rabarber eller bedstefars skæg?

I lørdags ville jeg bage en kage for at fejre en af vores lejere der havde haft fødselsdag, men jeg nåede kun at lave tærtedej og smide den på køl før dagen gik op i amning og andre praktiske ting….

De 30 minutter som tærtedejen skulle på køl endte med at blive 30 timer og kagen blev først færdig søndag eftermiddag  heldigvis blev den rigtig god så her kommer opskriften. Kagen er en klassisk citronmarengstærte men hvor citroncremen er skiftet ud med en jordbær/rabarber marmelade. Start med at lave en tærtedej og forbag den.

  • Tærtedej
    • Mel 3 dl
    • Sukker 2dl
    • Smør 180g
    • 1 Æg

Rør mel og sukker i en skål, kom koldt smør i og finfordel smøret. Knæk et æg i og arbejde hurtigt sammen til en dej. Sæt dejen på køl i ca 30 min (ikke 30 timer). Tænd ovnen på 175 grader. Rul dejen ud og kom den i en form, forbag tærtedejen ca 10 min til den er gyldne.

Pisk 2 æggehvider til hårdt skum. Kom 1,5 dl sukker i lidt af gangen og pisk til en hård marengs. Smør ca 1 cm marmelade på den afkølede tærtebund og kom derefter marengsen på (det bliver super flot hvis man sprøjter marengsen i toppe men det gjorde jeg ikke….). Brænd med gasbrænder eller stil i ovnen ca 3 min i 250 grader.

Grundet baby nåede jeg heller ikke at tage et billede (dårlig blogger) men det her styks blev tilbage, så værsgo, billede af tre dage gammel kage. Den smagte stadig godt!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *