Hvid “bolognese”

Nu bliver det mad! En hver italiener ville vende sig i sin grav. Der findes ikke nogen klassisk italiensk “hvid bolognese” men opskriften ligner lidt en kødsovs men med hvidvin og sødmælk så nu må den her opskrift hedde det. Det er faktisk min kæreste der plejer at lave den her ret men nu prøvede jeg også og det blev meget godt! 

Italiensk base med gulerødder, løg og selleri.

Start med en “italiensk base”: løg, gulerødder, selleri og hvidløg finahakket. Steges i olienolie på middelvarme til det er bløde. Om ca 1 måned har jeg både løg, selleri og gulerødder i haven, hvad tror i om at hakke dem i food processor og fryse dem ind i poser færdigblandet? 

Tilføj hvidvin og sødmælk og lad koge ned.

Tilføj hakket svinekød (fra fritgående grise) eller svin/kalv og steg kødet igennem. Hæld ca en halv flaske tør hvidvin på og lad det koge ned (tager måske 20 min). Hæld herefter en halv liter sødmælk på og lad det koge ned i ca 30 min. Den her ret bliver lækker fordi at den koger i så lang tid, så snyd ikke med fløde istedet for sødmælk. 

Hvid bolognese med chili og hvidløgsolie.

Kog pastaen, gerne en større sort og hæld de næsten færdigkogte pastaer over i gryden. Tilføj lidt af pastavandet og rør til sovsen får en god konsistens. Riv en god sjat parmesan over og kom lidt hakket persille i. Server med hvidløgs og chiliolie. 

0
Posted in Mad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *