Så skete det. Der var ikke flere overspringshandlinger tilbage og vi går bare her hjemme og venter, så fryseren blev tømt og sorteret. Det resulterede også i æblemos, jordbær-rabarber syltetøj og brombærmarmelade.
Jeg bruger ikke nogen opskrift til syltetøj. Det er bare at koge bær og sukker op, vælge om det skal blendes og eller sies (efter hvilken konsistens du ønsker) og komme citronsaft i de de sidste par minutter. Men jeg snyder også og kommer melanin i når jeg laver syltetøj af mere vandede bær som feks. jordbær.
Du kan også snyde ved at skylle glassene i atamon så er der ingen ricisi for mug. Men min erfaring er at hvis du skolder glassene (og lågene) og hælder kogende syltetøj på, så glasset er godt fyldt op, så holder de fint (bare du ikke har været for nærig med sukkeret så lad vær med det).
Når jeg nu havde brombærmarmelade måtte jeg jo bare bage en kage inspireret af Elsa Billgrens Victoria spongecake med røde bær. Jeg lavede en klassisk sandkage med skralden af en citron og en appelsin i dejen og formen blev smurt med smør og revet kokos for at få lidt ekstra smag på bunderne.
Start med at tænde ovnen på 175 grader. Til sandkagen brugte jeg 2 æg og 2 dl sukker der blev pisket til lys fluffy skum (pisk min 5 min gerne 10 og kom sukret i lidt ad gangen). Varm 100 gram smør i en gryde og hæld 1 dl mælk på når det er smeltet. Herefter sigtede jeg 3 dl mel og 1,5 teske bagepulver ned i æggesnapsen og kom derefter den lune mælk/smør blanding ned i dejen. Bag kagen i ca 15-20 min, hellere for kort end at den bliver tør, tag den ud og lad den køle af.
Her kommer det lækre med den her kage, pisk ca 2 dl fløde og kom en halv philadelphiaost og 3 spiseskeer flormelis i. Det giver flødeskummen en mere fast konsistens og en dybere sødere smag.
Skær sandkagen i to dele på langs og smør brombærmarmelade på bunden, på med flødeskummen også top laget på.
R ville gerne lave en hjerte formet kage som i Rosa fra Rouladegade så jeg klippede et hjerte ud i papir og dryssede flormelis udover så kagen fik et hjerte på toppen.
0